L'Écrin du Lac
Appartement H1D

Het vakantiepark

Sfeer en ligging

Het Nice van de Alpen: zo wordt deze streek ook wel genoemd. 300 dagen per jaar zon: in de zomer overdag heerlijk weer en ’s avonds koelt het lekker af. Vakantiepark L'Ecrin du Lac ligt direct aan het rustige westelijke deel (Les Yvans geheten) van het prachtige Lac de Serre-Ponçon, vlakbij het Nationaal Park Les Ecrins. Het vakantiepark bestaat uit 48 exclusieve appartementen en ongeveer 80 chalets en studio’s. De appartementen zijn tegen de heuvel aangebouwd en het is een stukje omlaag lopen om bij het meer/zwembad/restaurant/bar te komen. L’Ecrin du Lac ligt 7 kilometer van Chorges, waar een grote supermarkt is en de plaatselijke boulangerie/patisserie. In Chorges kun je in het hoogseizoen ook elke zondagochtend de weekmarkt bezoeken waar je op je gemak kunt slenteren langs de kramen, met o.a alle Franse, lokale producten. Daarnaast zijn in Chorges een aantal leuke restaurantjes te vinden. Gap ligt op ca 20 km. Gap is een leuke plaats met veel restaurantjes en grote winkels. Aan de oostkant van het meer is het drukker, hier ligt de toeristenplaats Savines-le-Lac. Op het park is een gras/kiezelstrand aan het meer. Je kunt zo het water inspringen. Voor de kleintjes is hier een peuterbadje bij.


Over dit vakantiepark

Animatieprogramma voor kinderen Zwembad
Wifi/Internet Strand aan het park
Eetgelegenheid aan het meer Voetbalveld
Minimarkt Basketbalveld
Watersporten Jeu de bouleveld


Op het park is een restaurant en bar met terras met het prachtige uitzicht. Deze zijn vanaf begin juli tot eind augustus geopend. IJsjes zijn hier verkrijgbaar.
In het hoogseizoen is elke ochtend op bestelling vers brood in het restaurant verkrijgbaar.
In de receptie kun je alle informatie over de omgeving krijgen. Ook wandel- en fietsroutes zijn hier verkrijgbaar.
Voor de sportievelingen is er verder nog een jeu-de-boule-baan en een basketbal/voetbalveld. Er is een ponton met aanmeerplekken In het hoogseizoen worden 1x per week op zondag bij het restaurant alle activiteiten in de streek vrijblijvend gepresenteerd (de zgn Aperon). Van canoyingen tot mindfullness, van boomklimmen tot waveboarden: er is genoeg te doen. Als je na de presentatie zin in 1 of meerdere activiteiten hebt gekregen, kun je je er meteen voor inschrijven. In het hoogseizoen wordt voor de hele familie zowel overdag als s avonds gratis gezellige animatie georganiseerd zoals sport- en spelanimatie (voor kinderen, tieners, pubers en volwassenen) en avondanimatie (voorstellingen, dansavond, karaoke).
In juli en augustus staat er voor de kinderen een springkussen op het terrein. Toegankelijkheid: het terrein van het park is zeer heuvelachtig. Daarom is dit park niet geschikt als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit.

Het zwembad

Totaal aantal zwembaden 3
Openingsperiode 01/06-15/09
Buitenzwembad Ja
Lengte grote zwembad 25 meter
Ligbedden Ja


Op het vakantiepark is een verwarmd buitenbad met daarnaast een kinderbad. Naast het zwembad staan heerlijke ligstoelen, waar je de hele dag gebruik van kunt maken. Handdoekjes leggen is hier niet nodig: er is voldoende plek voor iedereen! Lekker relaxed dus. Verder is er een kinderzwembad bij het strandje, waar je gerust je kleine kinderen in kunt laten spelen.


Foto's van het vakantiepark