L'Écrin du Lac
Appartement H1D

Winteractiveiten in de Alpen

Skiën, snowboarden en langlaufen

Houd je van skiën, snowboarden en/of langlaufen en wil je genieten van de rust op de Franse pistes? Ons appartement ligt in de Haute-Alpes op een centrale positie tussen verschillende aantrekkelijke ski- en langlaufgebieden (Ski Nordic). De Franse pistes zijn in vergelijking met Oostenrijk langer, vaak zijn ze ook veel rustiger zodat het heerlijk is om er te skiën en snowbaorden. Ook zijn er vaak andere sneeuwactiviteiten (sneeuwschoenlopen, sleeën of rodelen) en kinderpistes. Bij de Franse pistes zijn voldoende voorzieningen voor een lunch of een kop koffie, Apres-ski is minder uitgebreid in vergelijking met Oostenrijkse pistes.

Skigebied: Reallon

In Reallon is een Frans skigebied gericht op gezinnen, Reallon ligt op 1550 meter hoogte is en is behoorlijk sneeuwzeker. Met sleep- en stoeltjesliften word je tot maximaal 2150 meter hoogte gebracht. En via zwarte, rode, blauwe of groene pistes glijd je naar beneden. Reallon ligt op 30 autominuten van ons appartement en is bereikbaar over goede wegen. Ook rijdt er in de winter dagelijks een bus vanuit Chorges naar de pistes.

Skigebied: Crevoux

Crevoux is een kleinschalig skigebied op 1600 meter hoogte en pistes die reiken tot 2550 meter. Afdelingen van 2 tot 2,5 kilometer dagen de skiër uit. Maar liefst 16 pistes zijn beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. Dicht bij Crevoux ligt ook een mooi langlaufgebied (La Chalp) met 9 pistes met een totale lengte van 55 kilometer. La Chalp is het trainingsgebied van de Franse biatleten, zodat dagelijks perfect geprepareerde loipes beschikbaar zijn. Crevoux ligt op 45 autominuten van ons appartement.

Skigebied: Les Orres

Les Orres is een groot skigebied op een hoogte van 1650 meter en pistes die starten op 2720 meter hoogte met een lengte van 1800 tot 2700 meter. Hier vind je naast Fransen ook Nederlanders en Belgen zodat de sfeer meer internationaal is. Sleep- stoeltjes- en cabineliften brengen je naar de verschillende toppen, je hebt ruim de keuze met 100 kilometer aan pistes. Les Orres ligt op 35 autominuten van ons appartement.

Skigebied: Anchelle

Ook het skigebied van Ancelle is dichtbij, 40 autominuten vanaf ons appartement vind je een skigebied op 1350 meter hoogte en pistes die beginnen op 1800 meter. Ancelle is een mooi gebied voor de skier die vooral wil genieten en wat minder de spannende pistes opzoekt. Daarom is het een fijn gebied voor de minder ervaren skiër.

Langlaufgebied: Gap Bayard

Een mooi langlaufgebied vind je ook in Gap Bayard, op 35 autominuten van ons appartement. Col Bayard maakt deel uit van de route Napoleon en ligt op 1250 meter hoogte. Gap Bayard ligt op een plateau. De golfbaan wordt in de winter geprepareerd tot een fraai nordic skigebied. En met een eigen nordic ski app kun je dagelijks beoordelen of de condities voldoende zijn om te gaan langlaufen.


Ontspannen in luxe appartement

En na het skiën, snowboarden of langlaufen wil je eenvoudig je latten en schoenen kunnen stallen, lekker kunnen douchen of in bad herstellen. Ons appartement biedt alle deze luxe die je wenst: een garage voor je latten, schoenen en andere spullen, een bad, een douche, een wasmachine voor het wassen van je trainingskleding, een complete keuken met koelkast, oven, vaatwasser, koffiezetapparaat, etc.

Wil je met je gezin, met vrienden of een vereniging? Ons appartement heeft 3 slaapkamers met totaal 6 bedden, een grote living met open keuken en een groot gemeubileerd terras met comfortabele (lig)stoelen. Ook voor je gezin, kinderen of wanneer je een paar dagen niet de piste op wilt, er zijn zeer veel leuke activiteiten in de omgeving en rond het meer.

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier.